Preporučite stranicu

Mišljenje neovisnog stručnjaka

Kada su me moji pacijenti upozorili da su korištenjem zubnog praha za dentalnu i oralnu namjenu (zdravstvena ispravnost proizvoda ovjerena i potvrđena i u Hrvatskoj i u inozemstvu), odlučila sam sama provjeriti učinkovitost, kaže specijalista dent. oralne medicine i parodontologije iz Zagreba.

Pozvala sam svoje pacijente koji su koristili ZEODENT® (2-3 puta dnevno kroz period nekoliko tejadana), na kontrolu i bila sam ugodno iznenađena stanjem u njihovim ustima.

Mada su to bili ljudi različite dobi, različitog stanja parodontne bolesti i svi educirani u higijeni, te parodontološki tretirani, stomatološki sanirani, stanje njihovog zdravlja nakon tretiranja ZEODENTOM® bilo je zapanjujuće bolje, bez kamenca, bez zadaha i upale. Zeodent® djeluje i bakteriostatski. Na zubima nije bilo znakova niti abrazije, niti naslaga a ispitivanjem zubnih džepova nije bilo krvarenja ni gnojenja a samim time i zadaha. Očito je da se ne radi o mehaničkom djelovanju. (To je prvi dio mišljenja iz godine 2013)

Kasnije, koristeći Zeodent® prah u svojoj praksi mogu reći da su povratne informacije jako pozitivne, kako kod pacijenata u tretmanu s blagim oblikom upala desni tako i kod parodontološki tretiranih pacijenata. Kad nam treba NEUTRALNO SREDSTVO bez štetnih ili preagresivnih aditiva,ne abrazivno sredstvo a zelimo maksimalno dobru higijenu, ZEODENT® zubni prah se pokazao kao izvanredno sredstvo. Kao što je poznato, higijena zubi je osnov čuvanja i liječenja kako mekih, tako i tvrdih tkiva oralnog miljea. Bez dobre higijene usta nema zdravlja u ustima.

ZEODENT® prah u vrlo malim količinama na ovlaženoj četkici bez, ili sa vrlo malo Vaše zubne paste čini Vaše plohe zuba idealno glatkima.Time se hvatanje naslaga na zubima smanjuje,obojenja nestaju a zbog smanjenog djelovanja, iritacija i upala desni se smanjuje.

Stvaranje kamenca, kako supragingivnog tako i subgingivnog je smanjeno ili gotovo nestaje.Erozije cakline zbog kiselosti sline ili plaka se smanjuju.Kako ZEODENT® prah ima absorptivne značajke, to je i odlaganje kamenca pri dužoj upotrebi izrazito smanjeno, a smanjenjem djelovanja bakterijskih toksina iz plaka, upala se VIDLJIVO smanjuje a zadah iz usta gotovo da nestaje.

Naravno da kod pacijenata preporučam uredne tretmane kod stomatologa ili parodontologa ali što se tiče oralne higijene i produljenih stanja bez povratka bolesti, to ZEODENT® zubni prah sigurno omogućava. ZEODENT® je izvanredno dobro higijensko sredstvo sa izrazitom absorptivnom sposobnosti, pa je tako djelotvoran u manjem stvaranju kamenca, manjoj pojavi upale desni, manjem krvarenju desni......a manja upala rezultira i smanjenjem osjetljivosti zuba kao i manjom pomićnosti.

Kad nema upale nema ni zadaha iz usta, ako nije neke druge etiologije. TREBATE LI PRIRODNO ,ZDRAVO I EFIKASNO SREDSTVO ,upotrijebite kroz neko vrijeme ,barem 1 kutiju za jednu osobu , ZEODENT® zubni prah. Biti ćete zadovoljni i Vi i Vaš stomatolog.! Prah je bez mirisa i okusa i bez štetnih aditiva, potpuno PRIRODAN! . Smiju ga upotrebljavati svi bez dobnog ograničenja, pa tako i djeca. Posebno ga preporučam i djeci s posebnim potrebama jer se može progutati i ne sadrži Fluor.Studija koju sam prošle godine(2014) napravila na grupi od 25 pacijenata je to i pokazala.!


Datum postavljanja cijelog Mišljenja na ovu web stranicu: 05.12.2015

Reference

Milodrag Marinkovic, Split

Prestao sam koristiti bilo kakve zubne paste i usne vodice. Nemam više upalu desni (znao mi je gnoj izlaziti iz desni) i jedino sredstvo koje mi je zaista pomoglo, je Zeodent®. Klimalo mi se čak 5 zuba i periodički su mi se stvarali gnojni džepovi koji su iziskivali čišćenje kod zubara. Zubi su se prestali klimati, džepova više nemam. Prije mi se znao stvoriti kamenac za samo 7 dana. Koristim Zeodent® već godinu dana i perem zube 3-4 puta dnevno.

Danijel Sladović, Zagreb

U vezi zeolita, pogotovo u pogledu na Zeodent® imam samo pohvale, naglašavam Zeodent® jer mi se sviđa ideja i učinak upravo onakav kakav ste opisali. Zeodent® koristim bez zubne paste.

Dr. Predrag Radić, Zagreb

Zeodent® upotrebljavam petu godinu. NA početku, kada sam probao Zeodent®, moja zubarica se je pomalo uvrijedila jer je mislila da sam otišao na redovito skidanje kamenca drugom zubaru. Toliko je bila iznenađena kud mi je nestao kamenac da sam i njoj naručio zeolitni zubni prah Zeodent® kao poklon, jer je iskazala izrazito zanimanje koji to zubni prah tako učinkovito skida zubni kamenac. Otkada perem zube i desni sa Zeodentom® imam cijeli dan osjećaj glatkih zubi iznutra i izvana, što se vidi po njihovom visokom sjaju. Nemam nimalo plaka i dah mi je prirodno dobar. Danas cijela moja obitelj pere zube i desni sa Zeodentom®. Kako sam makrobiotičar, iznimno cijenim što proizvod ne sadrži štetan Fluor i što je potpuno prirodan. Svima ga preporučam. Probajte i sami ćete se uvj...
Pročitaj više

Maurizio, Rovinj

Za pranje zubi koristim samo pripravke bez Fluora, jer volim unositi u svoj organizam prirodne i zdrave stvari, pa stoga dosta pazim. Cijelo vrijeme dok ga koristim, a ima već dvije godine, nije mi se stvorila niti trunka zubnog kamenca. Tako i hranjivi minerali mogu ulaziti direktno u caklinu. Zeodent® me je oduševio, osjećaj je zaista nevjerojatan kada su cijeli dan zubi sjajni i glatki. Dotada nisam ni primjećivao koliko često tijekom dana prelazim iz unutarnje strane zuba po njima, to mi je novi osjećaj. Jednom prilikom kada sam potrošio Zeodent®, a novi zaboravio naručiti, u međuvremenu sam prao zube sa svojom starom pastom i već sat vremena nakon pranja opet se je pojavio osjećaj ljepljivog plaka kojeg prije nisam ni bio svjestan, dok nisam probao razliku. Ako probate, ...
Pročitaj više

Zvonko Jurić, dipl.oec, 51 g, Zagreb

Na većini zuba imam navlake i perem svakodnevno zube sa Zeodentom®. Primjetio sam već nakon deset dana korištenja Zeodenta® da su svi zubi uključujući i navlake skroz glatki. Zeodent® koristim tako da zubnu četku sa zubnom pastom uronim u Zeodent® i tako perem zube na uobičajeni način. Već nakon deset dana, zubno meso je čvrsto i da,- nema krvarenja koje je prije upotrebe Zeodenta® bilo redovito. Okus je OK. Primjećujem poseban osjećaj urednosti cijele usne šupljine. Sve pet.

Ivan, Osijek

Svakako sam primjetio djelotvornost Zeodent®a,to je cudo, i inace sam imao lijepe zube a sad su besprijekorni, svaka cast za to i hvala prije svega:-)

Maja, Zagreb

Zeodent® sam dobila za rođendan i totalno mi je super. Prestalo mi je krvarenje iz desni koje me je dugo mučilo. Koristim ga i za jezik. Moram reći da zube ne treba "ribati" nego samo oprati. Moji su zubi sjajni izdaleka:-)-kažu moje frendice

Lepoldina Egzeta, Zagreb

Zaista je dobar, zapravo izvrstan!! Niti jedna pasta za zube koju sam do sada koristila nije ni približno očistila zube kao Zeodent®. I što je još bitnije sve njene odlike koje ste naveli su točne. Nema kamenca niti naslaga od kave (što se inaće ne može skinuti sa običnom pastom, nego je potrebno otići zubaru!), glatkoća zubi, nema lošeg zadaha! Preporučila sam ga svojim prijateljicama i one su također uočile sve razlike u odnosu na komercijalne zubne paste koje su pune Fluora i samo trenutno osvježavaju dah!!! Koriste ga i moja djeca a preostali dio od prethodne zalihe koju sam imala dala sam majci koja je oduševljena njenom učinkovitošču! Savršeno uklanja naslage između zubi, budući da mi je majka u 60-tima i ima poprilično istrošene i razmaknute zube! I naravno...
Pročitaj više

Zdenko Novosel, Zagreb

Nakon što mi moj zubar nije trebao skinuti kamenac godinu dana, zadnjom prilikom se nije mogao suzdržati i pitao me je što radim (kod istog zubara idem već 20 godina) i slijedećom prilikom sam mu odnio Zeodent® kojeg sada i on koristi.

Ivica Matić, Split

Svakih 3 mjeseca sam trebao ici kod stomatologa na skidanje kamenca. Postupak je dugotrajan, naporan i mjestimično bolan. Sa Zeodentom® sam u 3 pranja potpuno skinuo kamenac!!! Supruga mi je govorila da kod sebe ništa ne primjećuje, ali nakon četvrtog pranja je ostala iznenađena čistoćom i svjetlinom zubi. Za bolji učinak je bolje ne koristiti previše vode tako da prah ne sklizne sa zubi odmah na početku.

Željka Škrljac, Zagreb

Poštovana gospođo,prije nekoliko mjeseci kupila sam Zeodent® i oduševljena sam rezultatima. Mislim da je Zeodent® nedovoljno poznat na tržištu i to je zaista šteta.

Jana Benicky, Zagreb

Već nakon prve upotrebe Zeodenta®, bila sam jako ugodno iznenađena sa glatkoćom zubi, zubne naslage su potpuno nestale. Nakon dva dana su nestale i bolne afte koje su me znale mučiti i po deset dana.

Suzana Muževič, Zagreb

Odlična praškasta zubna pasta

Marija, Zagreb

Novinarka i holistički terapeut - Zeodent® sam dobila na poklon od svoje prijateljice koje sa Zeodentom® riješila svoju paradontozu te je bila jako zadovoljna. Imam dijete s posebnim potrebama. Naše dosadašnje iskustvo sa Zeodentom® : Manje naslaga na zubima, zdravstveno neškodljiv za razliku od običnih zubnih pasti koje se ne smiju prugutati (upozorenje stoji na njima sa sitnim slovim). Imam dijete s posebnim potrebama i važno mi je da se zeolit iz Zeodenta® može progutati jer su mu zubne paste stvarale želučanu kiselinu i hračkanje. Preporučam svim roditeljima čije dijete ima posebne potrebe.

Tea, Rijeka

Zeodent® mi je učvrstio zube u zubnoj kosti što se osjeća kod zagriza. Kada sam jela lješnjake, znao me je neki zub boliti. Imala sam na jednom mjestu pigmentaciju na zubu, to se je sve izjednačilo i bolovi su nestali. Zub koji se je klimao se više ne klima i zubno meso je došlo na svoje, ima sada zdravu boju.

Ivana, Split

Stvarno sam oduševljena. Zub ima svoju vlastitu boju, Zeodent® skine žutilo od kave. Zeodent® je jedan od rijetkih proizvoda gdje sve činjenice koje su navedene stvarno stoje.

Rade Karačić, Bosna i Hercegovina

Koristim Zeodent® evo 10 dana i mogu Vam reći da evo hvala Dragom Bogu afte koje su me cijelo ljeto i jesen mučile i kako jedne odu tako se na drugom mjestu pojave…NETRAGOM SU NESTALE. Što se kamenca tiče mislim da treba više vremena..ali već osjetim da mi je drugačije kad jezikom diram unutar usta, tj. s unutrašnje strane zubi.

Ljiljana Ugrinić, Zagreb

Zahvaljujem na brzoj isporuci vaših proizvoda i na poklonu, Zeodent® naručujem po drugi put. Veoma sam zadovoljna njegovim djelovanjem. Koristi ga moja cijela obitelj, djelotvoran je kod kamenca za stariju dob, kao i kod prevencije kod mlađih osoba. Osobito koristi pušačima štiteći desni i izbjeljuje zube skidajući žute naslage. Sve navedene činjenice u reklami proizvoda su istinite. Rado ga preporučujem.

Jovana Vitas, Zagreb

Moj suprug ima parodontozu, nakon duge potrage naišao je na Zeodent. Njegovim korištenjem vratilo mu se zubno meso u normalno stanje, nestao je zadah (svatko tko ima parodontozu zna kakav je) i zubi su postali glatki i sjajni. Ja sam pušač i znaju mi zubi promijeniti boju. Sada su sjajni i bez kamenca, boja je došla u svoju prirodnu. Baš smo zadovoljni i svima toplo preporučujemo da koriste Zeodent u svojoj svakodnevnoj higijeni zuba. I opet ponavljam, nije internetska prevara

Vlado Keser, Zagreb

Moj brat je nabavio Zeodent s kojim je bio jako zadovoljan i preporučio nam ga je u ljeto 2015. kada smo odmah naručili Zeodent. Supruga i ja imamo implantate oko kojih nam se stalno upaljivalo zubno meso i nikako nismo mogli riješiti taj problem, sve smo probali, a jedino pravo rješenje za nas s rezultatima je Zeodent, na čemu zahvaljujemo.

Monika Jakubecz, Slovačka

Kada sam prvi puta upotrijebila Zeodent prašak za pranje i čišćenje zubi, bila sam skeptična i vrlo znatiželjna što će zapravo napraviti. Nikada prije nisam zube čistila i prala sa praškastom “zubnom pastom” i bilo mi je dosta čudno. Samo što Zeodent govori zaista sam za sebe. Već kod prve upotrebe se osjeća razlika i kada se čovjek navikne na drugačiji osjećaj (prašak umjesto pasti različitih okusa) zaljubi se u njega zato što je rezultat i efekt nakon pranja i čišćenja zuba puno ljepši nego kada upotrijebimo klasičnu zubnu pastu iz trgovine. Zadovoljna sam sa Zeodentom i preporučujem da ga isprobate. Nakon toga ćete ga htjeti stalno koristiti...

Vid Puntarić, Zagreb

Dva zuba su mi se klimala od parodontoze, sada sve manje. Mogu gristi kosti. Idem svakih 6 mjeseci na kontrolu. Nakon 5 mjeseci upotrebe Zeodenta se stanje poboljšalo za 60%. Stomatolog je jako zadovoljan

Karla Udovičić, Zagreb

Zeodent prah je odličan, jako sam zadovoljna. Svima bi ga preporučila tko želi imati lijepe, bijele i zdrave zube, sve pohvale… Isto tako bi pohvalila ljubaznost djelatnika, hvala Vam puno

Anonimno, -

Pomak je evidentan. Imam uznapredovalu parodontozu već 30 godina. Zubni kamenac se topi i zubno meso učvrsti. Koristi i suprug

Zdenko Kukura, -

Najviše je bilo plaka na donjim sjekutićima. Sada jednostavno više nema, nema potrebe ići na pjeskarenje. Fantazija. Ostavim da djeluje I preko noći. I ostali ukućani su počeli tako tretirati. Svatko ima svoju kutijicu.

Marcela Miljanić, dr.med.dent., -

Osobno upotrebljavam Zeodent zubni prah i uvjerila sam se u njegovu učinkovitost. Stoga ga preporučam i svojim pacijentima.

Senka Barbin, -

Zeodent mi je izvrstan. Godinama sam mučila muku sa parodontozom. Samo jedna kutija Zeodenta mi je već puno pomogla. Nema više krvarenja desni, niti problema sa džepovima među zubima.

Anonimno “Slobodan umjetnik”, Zagreb

Zeodent koristim tek dva dana i mislim da djeluje. Apsolutno nije prevara. Dojmovi su vrlo pozitivni.

Salih Hrvić, 83 g., Zagreb

Jako zadovoljan. Nemam krvarenja i zadah. Paste za zube ne trošim.

Alfred Antonovski, -

Djelovanje se najbolje osjeti kada se prestane koristiti. Zeodent nisam koristio nakon dužeg vremena, možda mjesec dana I onda sam tek osjetio koliko mi Zeodent prašak pomaže.

Anita Predovan, -

Danas sam dobila tester Zeodent praha i vidim veliku razliku. Zubi su glatki I higijena zubi je bolja.

Mr.sc.Željka Lovrić, DMD, Zagreb

Doktor dentalne medicine, specijalist stomatološke protetike I ovlašteni sudski vještak - Upoznala sam se sa Vašim proizvodom Zeodent. Proizvod je odličan!!! Rado ga preporučujem pacijentima.

Iva Poljak, Split

Upala i gljivice su se povukle. Upala je bila duboka, izvuklo je. Bilo je strašno. Mislila sam da su sinusi. Bilo je puno gnoja i sukrvice. Otišla sam zubaru da mi to probije. Da nema Zeodenta, još bi patila od toga. Spasilo me. Jedan zub se je klimao jer se povuklo zubno meso. Prije sam mjenjala zubare.

Dr. Ivona Kalauz-Oguić, ordinacija dentalne medicine, Pag

Kontrolnim pregledima pacijenata, koji su koristili Zeodent prah, kao sredstvo za higijenu oralne šupljine, dobili smo jako pozitivne reakcije i učinkovito djelovanje. Ono se osobito dobro odražava na stupanj kiselosti u usnoj šupljini, to jest smanjuje kiselost sline i tako sprječava sklonost erozijama zuba i žarenju sluznice. Zubno meso - gingiva i ostali parodont pokazuju sklonost manjoj osjetljivosti, to jest smanjuje se  dubina parodontnih đepova i krvarenje iz  zubnog mesa. Određeni pacijenti primjetili su, dajim je  stvaranje i taloženje plaka na zubima puno manje ili ga uopće nema, te da su zubi većeg sjaja, pogotovo kod pušača i uživatelja kave i čaja. Dakle svakodnevnom  uporabom Zeodenta polako vraćaju "blistavost svog osmjeha”. Pitanje je bilo da li je ...
Pročitaj više

Ankica, Split

Želim podijeliti svoja iskustva nakon vrlo kratke uporabe ( 5 dana) ZEODENTA da bi i drugi koji žele to kupiti ,ali nisu sigurni, naprave što prije. Ja sam se odmah nakon dva dana uporabe  javila ljubaznoj gospođi Momčinović i usmeno joj to rekla, jer nisam mogla vjerovati da tako nešto zaista odmah ima pozitivno djelovanje na zube i desni. Da ne duljim, meni je ZEODENT ovako djelovao: - Zubno meso i desni zbog ugradnje zubnog mosta i implantata, bilo je  trajno bolno, naročito noću, osjetljivo na dodir četkice i paste za  zube. Sada toga nema, dapače ja četkom i Zeodentom bez problema  Prelazim tu gdje mi je bilo bolno. Bol je nestala, manje je crveno  Zubno meso, čak su me I zubi znali boljeti ali nakon samo 5 dana pranja  Zeodentom toga nema više. ...
Pročitaj više